Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Fish and chips I.

Fish and chips I.

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Príprava hranoliek: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame tenké hranolčeky.
2
Vložíme do panvice s menším množstvom oleja.
3
Pečieme pri nízkej teplote pod pokrievkou zhruba 25 minút.
4
Príprava šalátu: Uhorku, reďkovky a paradajky nakrájame na menšie kúsky.
5
Presunieme ich do misky a pridáme kukuricu.
6
Zeleninovú zmes pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
7
Ochutíme šalátovým korením a dôkladne premiešame.
8
Príprava ryby: Filet zo sumčeka umyjeme pod tečúcou vodou.
9
Osušíme, osolíme a okoreníme.
10
Potom ho z oboch strán krátko orestujeme na panvici s olejom.
11
Podávame s nakrájanou zeleninou a ozdobené petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

486
kcal

2033
kJ

Makroživiny

01020293949 33.26 g40.44 g19.75 g6.66 g B S T Vl
Bielkoviny:33.26 g
Sacharidy:40.44 g
Tuky:19.75 g
Vláknina:6.66 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
11
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.26
kcal

cholesterol
90
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (33.26 g) Sacharidy (40.44 g) Tuky (19.75 g) Vláknina (6.66 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (27.9 %) Sacharidy (33.9 %) Tuky (35.6 %) Vláknina (2.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.