Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Fazuľová polievka s falošnou kyslou smotanou

Fazuľová polievka s falošnou kyslou smotanou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Fazule prepláchneme a namočíme na 12 hodín do vody.
2
V tlakovom hrnci varíme približne 60 minút.
3
Cibuľu nakrájame na kocky a na panvici s olejom necháme zosklovatieť.
4
Potom pridáme ryžovú múku a priebežným miešaním pripravíme zápražku.
5
Do zápražky dáme mletú papriku a korenie.
6
Pridáme trochu vody a povaríme.
7
Pripravenú zmes vlejeme do uvarených fazúľ.
8
Dôkladne premiešame a varíme pod pokrievkou ešte 5 minút.
9
Biele tofu rozmixujeme spoločne so šťavou z citróna, balzamikovým octom a 1 dcl vody.
10
Zmes vmiešane do pripravovanej polievky.
11
Chuť zjemníme pridaním sirupu.
12
Polievku necháme pred konzumáciou dlhšiu dobu odstáť.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

428
kcal

1789
kJ

Makroživiny

01327405467 23.46 g55.92 g8.51 g16.73 g B S T Vl
Bielkoviny:23.46 g
Sacharidy:55.92 g
Tuky:8.51 g
Vláknina:16.73 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
12.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.46 g) Sacharidy (55.92 g) Tuky (8.51 g) Vláknina (16.73 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.2 %) Sacharidy (52.9 %) Tuky (17.3 %) Vláknina (7.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.