Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Divoké hríby s pohánkou

Divoké hríby s pohánkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kúsky.
2
V hrnci s olejom ich krátko podusíme.
3
Pridáme nakrájané hríbiky.
4
Premiešame a necháme pod pokrievkou dusiť 10 minút.
5
Potom pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku.
6
Opäť premiešame.
7
Pri miernej teplote s priebežným miešaním dusíme ďalších 10 minút.
8
Medzitým v mierne solenej vode uvaríme do mäkka pohánku (6-8 minút).
9
Na panvicu rozklepneme vajcia, posolíme a usmažíme.
10
Pohánku scedíme a prepláchneme.
11
Ozdobíme vňaťou petržlenu.
12
Podávame s paradajkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

591
kcal

2472
kJ

Makroživiny

01836557391 22.54 g75.92 g17.17 g21.2 g B S T Vl
Bielkoviny:22.54 g
Sacharidy:75.92 g
Tuky:17.17 g
Vláknina:21.2 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
20.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.35
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.54 g) Sacharidy (75.92 g) Tuky (17.17 g) Vláknina (21.2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.5 %) Sacharidy (52.2 %) Tuky (25.4 %) Vláknina (6.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.