Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Cuketová polievka s bazalkou

Cuketová polievka s bazalkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame.
2
V hrnci s olejom ju orestujeme a necháme zosklovatieť.
3
Cuketu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
4
Pridáme ich do hrnca k cibuľke.
5
Osolíme, okoreníme a pár minút dusíme.
6
Potom zalejeme vriacou vodou.
7
Pridáme bujón, na kocky nakrájaný kaleráb a 15 minút varíme.
8
Potom odstavíme hrniec zo sporáka.
9
Pridáme lahôdkové droždie, prelisovaný cesnak, psyllium a nasekanú bazalku.
10
Obsah hrnca dohladka rozmixujeme.
11
Polievku podávame zasypanú konopným semienkom a ozdobenú lístkami bazalky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

170
kcal

712
kJ

Makroživiny

036101316 6.52 g13.05 g8 g9.95 g B S T Vl
Bielkoviny:6.52 g
Sacharidy:13.05 g
Tuky:8 g
Vláknina:9.95 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.4
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.52 g) Sacharidy (13.05 g) Tuky (8 g) Vláknina (9.95 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.7 %) Sacharidy (31.4 %) Tuky (41.5 %) Vláknina (11.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.