Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Cizernovo-sezamová polievka

Cizernovo-sezamová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
Naklíčený cícer uvaríme v nesolenej vode (20 minút).
2
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
3
V hrnci s olejom necháme zosklovatieť cibuľku.
4
Prisypeme kurkumu a chvíľku restujeme.
5
Potom zalejeme vodou.
6
Pridáme na kocky nakrájanú reďkev a uvarený cícer.
7
Zmes varíme 15 minút.
8
Odstavíme hrniec zo sporáka a na 10 minút odložíme.
9
Potom pridáme miso pastu, prelisovaný cesnak a sezamové semienka.
10
Všetko dohladka rozmixujeme.
11
Podávame posypané semienkami sezamu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

373
kcal

1560
kJ

Makroživiny

0815233038 13.23 g31.34 g16.69 g22.23 g B S T Vl
Bielkoviny:13.23 g
Sacharidy:31.34 g
Tuky:16.69 g
Vláknina:22.23 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
6.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.75
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (13.23 g) Sacharidy (31.34 g) Tuky (16.69 g) Vláknina (22.23 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.5 %) Sacharidy (34.4 %) Tuky (39.4 %) Vláknina (11.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.