Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Chobotnica so zemiakmi a šalátom

Chobotnica so zemiakmi a šalátom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Príprava chobotnice: Čerstvou očistenú chobotnicu vložíme do neosolenej vriacej vody s vínnym octom.
2
Varíme približne 15 minút.
3
Potom chobotnicu vyberieme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
4
Príprava zemiakov: Zemiaky očistíme, olúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka.
5
Príprava šalátu: Hlávkový šalát umyjeme, natrháme a naaranžujeme na tanier.
6
Pridáme čierne olivy a petržlenovú vňať.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

452
kcal

1892
kJ

Makroživiny

0918283746 29.44 g37.98 g19.01 g5.65 g B S T Vl
Bielkoviny:29.44 g
Sacharidy:37.98 g
Tuky:19.01 g
Vláknina:5.65 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
8.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.32
kcal

cholesterol
255
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (29.44 g) Sacharidy (37.98 g) Tuky (19.01 g) Vláknina (5.65 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26.5 %) Sacharidy (34.2 %) Tuky (36.9 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.