Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Cestoviny s mušľami

Cestoviny s mušľami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
V hrnci s osolenou vodu uvaríme cestoviny al dente (na skus).
2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájaný cesnak.
3
Pridáme očistené mušle, zalejeme vývarom a dusíme cca 5 minút.
4
Mušle, ktoré sa neotvorili, vyhodíme. Ostatné mušle vyberieme a odložíme na tanier.
5
Na panvicu s cesnakom vložíme konzervované paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný estragón a 2-3 minúty dusíme.
6
Celý pokrm dozdobíme čerstvou bazalkou a cherry paradajkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

530
kcal

2218
kJ

Makroživiny

01836537189 20.22 g73.99 g15.5 g6.96 g B S T Vl
Bielkoviny:20.22 g
Sacharidy:73.99 g
Tuky:15.5 g
Vláknina:6.96 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
16.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.61
kcal

cholesterol
150
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (20.22 g) Sacharidy (73.99 g) Tuky (15.5 g) Vláknina (6.96 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.4 %) Sacharidy (56.5 %) Tuky (25.5 %) Vláknina (2.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.