Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava špaget: Špagety uvaríme v mierne solenej vode.
2
Príprava mäsa: Cibuľu nakrájame na kocky.
3
Na panvici s olejom ju podusíme 4-5 minút.
4
Pridáme mleté mäso.
5
Ochutíme nakrájaným cesnakom a korením.
6
Za stáleho miešania pri vyššej teplote podusíme, kým mäso nezmäkne.
7
Potom pridáme soľ a nakrájané paradajky.
8
Podlejeme vínom.
9
Premiešame a pod pokrievkou 2 minúty dusíme.
10
Podávame ochutené parmezánom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

574
kcal

2403
kJ

Makroživiny

01531466277 35.92 g64.47 g17.32 g6.84 g B S T Vl
Bielkoviny:35.92 g
Sacharidy:64.47 g
Tuky:17.32 g
Vláknina:6.84 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
18.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.75
kcal

cholesterol
50.27
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (35.92 g) Sacharidy (64.47 g) Tuky (17.32 g) Vláknina (6.84 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.5 %) Sacharidy (45.7 %) Tuky (26.5 %) Vláknina (2.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.