Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na rybiu omáčku ako ochucovadlo. Mala by vznikať fermentáciou z rýb nie? Bola by aj dobrou náhradou soli?

Originálny proces výroby rybích omáčok je postavený na fermentácii rýb, vždy obsahuje pomerne vysoké množstvo soli. Je možné ju tak použiť ako alternatívu k sójovým omáčkam, počítajte ale s trochu odlišnou chuťou a vcelku typickým rybím zápachom. Rovnako ako pri sójových omáčkach aj pri rybích ochucovadlách vždy riešte kvalitu, a to z hľadiska potenciálneho obsahu aditív (konzervačných látok).

Témy:  Ryby   Fermentácia   Rybia omáčka   Náhrada soli 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi