Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zapekané zemiaky s tatárskou omáčkou

Zapekané zemiaky s tatárskou omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Príprava tatárskej omáčky: Kešu namočíme na jednu hodinu do vody.
2
Potom ich vložíme do mixéra.
3
Pridáme citrónovú šťavu, ocot, soľ a lisovaný cesnak.
4
Dôkladne rozmixujeme.
5
Olúpeme cibuľu.
6
Nakrájame ju na veľmi malé kocky a vmiešame ich do omáčky.
7
Príprava zemiakov: Menšie zemiaky očistíme a rozkrojíme napoly.
8
Naukladáme ich do hrnca s menším množstvom oleja.
9
Osolíme a okoreníme.
10
Pod pokrievkou zapekáme 20 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

460
kcal

1923
kJ

Makroživiny

0918283746 12.05 g37.98 g27.93 g4.07 g B S T Vl
Bielkoviny:12.05 g
Sacharidy:37.98 g
Tuky:27.93 g
Vláknina:4.07 g

Glykémia

index
40
kcal

nálož
15.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.6
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.05 g) Sacharidy (37.98 g) Tuky (27.93 g) Vláknina (4.07 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.7 %) Sacharidy (33.9 %) Tuky (53.6 %) Vláknina (1.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.