Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vaječná omeleta so slaninou a zapekanými zemiakmi

Vaječná omeleta so slaninou a zapekanými zemiakmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Príprava omelety: Vajcia rozklepneme do hrnčeka.
2
Osolíme a premiešame.
3
Na panvici rozohrejeme olej a vlejeme rozšľahané vajcia.
4
Usmažíme omeletu a odložíme ju bokom.
5
Na rovnakej panvici osmažíme slaninu a nakladané šampiňóny.
6
Omeletu naplníme slaninou, šampiňónmi a plátkami čerstvej uhorky.
7
Príprava zemiakov: Zemiaky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
8
Osolíme a opečieme na panvici s olejom.
9
Priklopíme pokrievkou a pečieme 15 minút.
10
Potom pokrievku zložíme a dopečieme ďalších 5 minút.
11
Podávame s listovým šalátom a paradajkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

590
kcal

2470
kJ

Makroživiny

01122324354 23.52 g20.93 g44.9 g4.28 g B S T Vl
Bielkoviny:23.52 g
Sacharidy:20.93 g
Tuky:44.9 g
Vláknina:4.28 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
5.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.68
kcal

cholesterol
572.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.52 g) Sacharidy (20.93 g) Tuky (44.9 g) Vláknina (4.28 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.4 %) Sacharidy (14.6 %) Tuky (67.5 %) Vláknina (1.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.