Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tymianová sviečkovica s pečenou zeleninou

Tymianová sviečkovica s pečenou zeleninou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Bravčové mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
2
Do misky prelisujeme cesnak, pridáme tymián a olej.
3
Sviečkovicu naložíme na 2 hodiny do pripravenej marinády.
4
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska.
5
Papriky zbavíme semienok a nakrájame ich na väčšie kúsky.
6
Zeleninu pokvapkáme olejom.
7
Osolíme, okoreníme a všetko presunieme na pekáč
8
Naloženú bábiku položíme do pekáča na zmes.
9
Zalejeme marinádou a obložíme vetvičkami tymiánu.
10
Osolíme a okoreníme.
11
Vložíme do rúry s teplotou okolo 180 ° C a pečieme 25 minút.
12
Medzitým oškrabeme zemiaky.
13
V mierne solenej vode ich uvaríme domäkka.
14
V priebehu pečenia sviečkovicu otočíme z boku na bok a premiešame zeleninovú zmes.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

444
kcal

1857
kJ

Makroživiny

01019293848 39.75 g32.62 g15.96 g5.38 g B S T Vl
Bielkoviny:39.75 g
Sacharidy:32.62 g
Tuky:15.96 g
Vláknina:5.38 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
10.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.75
kcal

cholesterol
72
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (39.75 g) Sacharidy (32.62 g) Tuky (15.96 g) Vláknina (5.38 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (36.4 %) Sacharidy (29.8 %) Tuky (31.4 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.