Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Topinamburový krém s quinoou

Topinamburový krém s quinoou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
V hrnci s olejom orestujeme nadrobno nasekanú šalotku.
2
Po chvíli pridáme očistený a na kocky nakrájaný topinambur a kúsky cukety.
3
Zmes podlejeme vodou a 5 minút dusíme.
4
Potom zeleninu zalejeme vriacou vodou.
5
Pridáme bujón a prisypeme quinou.
6
Varíme 15 minút.
7
Pred koncom varenia pridáme lahôdkové droždie a muškátový oriešok.
8
Varíme ďalšie 2 minúty.
9
Potom hrniec odstavíme zo sporáka.
10
Pridáme prelisovaný cesnak a všetko dohladka rozmixujeme.
11
Polievku zjemníme mandľovou smotanou.
12
Podávame s nasekanou pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

291
kcal

1219
kJ

Makroživiny

0816233139 11.43 g32.19 g11.74 g5.66 g B S T Vl
Bielkoviny:11.43 g
Sacharidy:32.19 g
Tuky:11.74 g
Vláknina:5.66 g

Glykémia

index
40
kcal

nálož
12.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.36
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (11.43 g) Sacharidy (32.19 g) Tuky (11.74 g) Vláknina (5.66 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16 %) Sacharidy (45 %) Tuky (35.3 %) Vláknina (3.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.