Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Srnčí vývar s batátmi

Srnčí vývar s batátmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Batáty olúpame a nakrájame na kúsky.
2
Srnčie mäso nakrájame na kocky.
3
V hnci so masťou mäso restujeme, kým sa nezatiahnu bielkoviny.
4
Pridáme batáty, soľ a korenie.
5
Zalejeme vodou a varíme, kým mäso nezmäkne.
6
Ku koncu varenia polievku dochutíme mandľovým mliekom.
7
Podávame ozdobené čerstvým kôprom a petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

169
kcal

709
kJ

Makroživiny

03581013 10.25 g7.55 g10.61 g1.35 g B S T Vl
Bielkoviny:10.25 g
Sacharidy:7.55 g
Tuky:10.61 g
Vláknina:1.35 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
2.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.92
kcal

cholesterol
31.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.25 g) Sacharidy (7.55 g) Tuky (10.61 g) Vláknina (1.35 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (24.8 %) Sacharidy (18.3 %) Tuky (55.3 %) Vláknina (1.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.