Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špenátový krém

Špenátový krém

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť.
2
Potom ju „zaprášime“ cícerovou múkou a zmes na panvici chvíľku opekáme.
3
Cícerovú zápražku zalejeme vriacou vodou a rozmiešame metličkou.
4
Čerstvé špenátové listy umyjeme a vložíme do hrnca.
5
Zmes osolíme a okoreníme.
6
Varíme 20 minút.
7
Potom odstavíme hrniec zo sporáka a polievku rozmixujeme do podoby hladkého krému.
8
Krém ochutíme muškátovým orieškom a zjemníme mandľovou smotanou.
9
Podľa chuti osolíme a okoreníme.
10
Podávame ozdobené kúskom údeného lososa a plátkami chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

253
kcal

1060
kJ

Makroživiny

0613192632 10.91 g26.72 g9.75 g7.51 g B S T Vl
Bielkoviny:10.91 g
Sacharidy:26.72 g
Tuky:9.75 g
Vláknina:7.51 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.08
kcal

cholesterol
11
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.91 g) Sacharidy (26.72 g) Tuky (9.75 g) Vláknina (7.51 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.5 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (33.7 %) Vláknina (5.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.