Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špenátová polievka s quinoou

Špenátová polievka s quinoou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava polievky: Cibuľu nakrájame na kocky.
2
Na panvici s olejom ju orestujeme.
3
Akonáhle cibuľa „zosklovatí“ a získa zlatistú farbu, pridáme umyté listy čerstvého špenátu.
4
Ľahko osolíme a ponecháme na panvici do chvíle, keď špenát „zľahne“.
5
Potom ho presunieme aj s cibuľkou do hrnca s vriacou vodou.
6
Pridáme bujón a quinú.
7
Varíme 20 minút.
8
Nakoniec do polievky prelisujeme cesnak.
9
Dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom.
10
Príprava chleba: Ukrojíme dva plátky chleba.
11
Potrieme ich olejom a posypeme rozmarínom.
12
Vložíme do rúry predhriatej na 150 stupňov.
13
Pečieme zhruba 7 minút.
14
Polievku podávame s chrumkavým chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

207
kcal

867
kJ

Makroživiny

0612182430 7.15 g24.66 g7.14 g7.92 g B S T Vl
Bielkoviny:7.15 g
Sacharidy:24.66 g
Tuky:7.14 g
Vláknina:7.92 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
5.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.1
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.15 g) Sacharidy (24.66 g) Tuky (7.14 g) Vláknina (7.92 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14 %) Sacharidy (48.4 %) Tuky (30.1 %) Vláknina (7.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.