Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špaldový perník s medom

Špaldový perník s medom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A3 - Vejce, A8 - Skořápkové plody, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Do misky nasypeme múku, kakao a škoricu.
2
Primiešame tekutú zmes pripravenú z mlieka, vajca, medu a rozpusteného masla.
3
Sypké a tekuté ingrediencie spoločne premiešame, až vznikne vláčne cesto.
4
Do cesta prisypeme hrozienka, dve tretiny mandlí a kypriaci prášok.
5
Medzitým predhrejeme rúru na 150 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme kokosovým olejom.
6
Cesto nalejeme do nádoby na pečenie.
7
Medovník pečieme 25 minút.
8
Zvyšnú časť mandlí použijeme ako ozdobu perníka.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

353
kcal

1478
kJ

Makroživiny

01122324354 7.25 g45.03 g14.04 g8.92 g B S T Vl
Bielkoviny:7.25 g
Sacharidy:45.03 g
Tuky:14.04 g
Vláknina:8.92 g

Glykémia

index
50
kcal

nálož
22.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.11
kcal

cholesterol
54.85
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.25 g) Sacharidy (45.03 g) Tuky (14.04 g) Vláknina (8.92 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.4 %) Sacharidy (51.9 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (4.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.