Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šošovkový šalát

Šošovkový šalát

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Šošovku namočíme vo vode na 12-14 hodín.
2
Potom vodu zlejeme a dôkladne prepláchneme.
3
V hrnci s nesolenou vodou ju uvaríme do mäkka (približne 20 minút).
4
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
5
Na panvici s olejom ju krátko orestujeme.
6
Pod pokrievkou dusíme 10 minút.
7
Uvarenú šošovku scedíme a zmiešame s dusenou cibuľou.
8
Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme niekoľko minút odležať.
9
Podávame v lôžku z listového šalátu s reďkovkami a pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

534
kcal

2234
kJ

Makroživiny

01837557492 24.8 g76.91 g8.43 g25.56 g B S T Vl
Bielkoviny:24.8 g
Sacharidy:76.91 g
Tuky:8.43 g
Vláknina:25.56 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
18.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.81
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (24.8 g) Sacharidy (76.91 g) Tuky (8.43 g) Vláknina (25.56 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.8 %) Sacharidy (58.2 %) Tuky (13.7 %) Vláknina (9.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.