Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Slivkový makovec

Slivkový makovec

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody.
2
Potom ich scedíme a vložíme do misy.
3
Pridáme mandľové mlieko a zmes rozmixujeme.
4
Postupne do cesta zapracovávame múku, vločky a mak.
5
Pridáme škoricu a kypriaci prášok.
6
Cesto prelejeme do guľatej formy vymastené olejom.
7
Vložíme do rúry predhriatej na 160 stupňov.
8
Pečieme 45 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

309
kcal

1292
kJ

Makroživiny

01020304050 6.77 g41.94 g10.95 g7.68 g B S T Vl
Bielkoviny:6.77 g
Sacharidy:41.94 g
Tuky:10.95 g
Vláknina:7.68 g

Glykémia

index
41
kcal

nálož
17.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.77 g) Sacharidy (41.94 g) Tuky (10.95 g) Vláknina (7.68 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.9 %) Sacharidy (55.2 %) Tuky (31 %) Vláknina (4.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.