Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Ryžová polievka s krevetami

Ryžová polievka s krevetami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši

Postup prípravy:

1
Cibuľu nakrájame na kocky, mrkva na kolieska.
2
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
3
V hrnci s rozpáleným olivovým olejom orestujeme nakrájanú zeleninu aj s ryžou (približne 5 minút).
4
Potom prilejeme vodu a privedieme do varu.
5
Následne pridáme karí, soľ a kurkumu.
6
Varíme ďalších 10 minút.
7
Ku koncu varu vložíme do polievky cherry paradajky.
8
Medzitým na panvici s olejom orestujeme lúpané krevety.
9
Restované krevety pridáme do hotovej polievky.
10
Posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

221
kcal

926
kJ

Makroživiny

049131822 12.18 g18.21 g10.39 g3.1 g B S T Vl
Bielkoviny:12.18 g
Sacharidy:18.21 g
Tuky:10.39 g
Vláknina:3.1 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
4.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.34
kcal

cholesterol
70
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.18 g) Sacharidy (18.21 g) Tuky (10.39 g) Vláknina (3.1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.5 %) Sacharidy (33.6 %) Tuky (41.3 %) Vláknina (2.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.