Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pstruh s dýňovo-mrkvovým pyré

Pstruh s dýňovo-mrkvovým pyré

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Príprava pstruha: Filet pstruha umyjeme, potrieme olivovým olejom a obložíme vetvičkami rozmarínu.
2
Osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny „odpočívať“.
3
Potom pstruha vložíme do pekáča, presunieme do rúry a pri 180 stupňoch pečieme 15 minút.
4
Príprava pyré: Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme z nej vláknitý stred so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.
5
Mrkvu olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
6
Tekvicu s mrkvou presunieme do hrnca s vodou a varíme zhruba 15 minút.
7
Odstavíme hrniec zo sporáka a vodu zlejeme.
8
Pridáme olej, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
9
Osolíme, okoreníme a dôkladne rozmixujeme.
10
Na pyré položíme upečeného pstruha.
11
Podávame s nakrájanou čerstvou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

415
kcal

1737
kJ

Makroživiny

0816233139 32.56 g21.81 g19.97 g8.94 g B S T Vl
Bielkoviny:32.56 g
Sacharidy:21.81 g
Tuky:19.97 g
Vláknina:8.94 g

Glykémia

index
20
kcal

nálož
4.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.35
kcal

cholesterol
105
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.56 g) Sacharidy (21.81 g) Tuky (19.97 g) Vláknina (8.94 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (32 %) Sacharidy (21.5 %) Tuky (42.3 %) Vláknina (4.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.