Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Polievka z klíčkov

Polievka z klíčkov

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Olúpané zemiaky a očistenú koreňovú petržlen nakrájame na kúsky.
2
Varíme v mierne solenej vode do zmäknutia (cca 20 minút).
3
Približne 5 minút pred koncom varu pridáme lahôdkové droždie.
4
Po odstavení z platne necháme polievku vychladnúť.
5
Potom primiešame sušené klíčky a sójovú omáčku.
6
Vlažnú polievku premiešame a necháme odležať ďalšiu hodinu.
7
Podávame ozdobené nasekanou vňaťou petržlenu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

180
kcal

753
kJ

Makroživiny

0612172329 12.04 g24.1 g2.41 g6.9 g B S T Vl
Bielkoviny:12.04 g
Sacharidy:24.1 g
Tuky:2.41 g
Vláknina:6.9 g

Glykémia

index
34
kcal

nálož
8.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.79
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.04 g) Sacharidy (24.1 g) Tuky (2.41 g) Vláknina (6.9 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (27 %) Sacharidy (54 %) Tuky (11.6 %) Vláknina (7.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.