Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pohánkový šalát

Pohánkový šalát

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
V solenej vode uvaríme do mäkka (približne 5 minút).
3
Listy šalátu umyjeme a natrháme.
4
Nastrúhame mrkvu a červenú repu.
5
Šalát pokvapkáme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním octu, citrónovej šťavy a oleja.
6
Studený šalát podávame s teplou pohánkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

300
kcal

1253
kJ

Makroživiny

01123344657 8.49 g47.34 g6.33 g9.63 g B S T Vl
Bielkoviny:8.49 g
Sacharidy:47.34 g
Tuky:6.33 g
Vláknina:9.63 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
14.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.65
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.49 g) Sacharidy (47.34 g) Tuky (6.33 g) Vláknina (9.63 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.5 %) Sacharidy (63.9 %) Tuky (18.4 %) Vláknina (6.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.