Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečený králik s ryžou

Pečený králik s ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Očisteného králika osolíme a okoreníme.
2
Na panvici s olejom sprudka po oboch stranách opražíme.
3
Mäso vložíme do pekáča s menším množstvom masla.
4
Pridáme nakrájanú mrkvu a šampiňóny.
5
Podlejeme vodou a vínom.
6
Pod pokrievkou pečieme pri 150 ˚C minimálne 60 minút.
7
Príprava ryže: Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
8
V hrnci so soľou varíme 10 minút.
9
Potom vodu scedíme a ryžu opäť prepláchneme pod tečúcou vodou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

835
kcal

3492
kJ

Makroživiny

02040597999 34.91 g82.82 g37.62 g3.14 g B S T Vl
Bielkoviny:34.91 g
Sacharidy:82.82 g
Tuky:37.62 g
Vláknina:3.14 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
27.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.82
kcal

cholesterol
93
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (34.91 g) Sacharidy (82.82 g) Tuky (37.62 g) Vláknina (3.14 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.4 %) Sacharidy (41.4 %) Tuky (40.5 %) Vláknina (0.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.