Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečené kura so zemiakovou kašou

Pečené kura so zemiakovou kašou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava kurčaťa: Kurča umyjeme a potrieme maslom.
2
Do kože votrieme soľ a papriku.
3
Vložíme do pekáča a prikryjeme pokrievkou.
4
V rúre predhriatej na 180 ˚C pečieme cca 50 minút.
5
10 minút pred dopečením odrobíme pokrievku.
6
Príprava zemiakov: Zemiaky oškrabeme, umyjeme a naporciujeme na štvrtky.
7
V hrnci s osolenou vodou varíme do zmäknutia.
8
Vodu zlejeme a pridáme maslo a mlieko.
9
Rozmixujeme do kaše.
10
Podávame ozdobené nakrájanou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

869
kcal

3635
kJ

Makroživiny

01631476278 45.63 g24.54 g64.58 g3.4 g B S T Vl
Bielkoviny:45.63 g
Sacharidy:24.54 g
Tuky:64.58 g
Vláknina:3.4 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
5.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
6.65
kcal

cholesterol
158.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (45.63 g) Sacharidy (24.54 g) Tuky (64.58 g) Vláknina (3.4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.6 %) Sacharidy (11.6 %) Tuky (66 %) Vláknina (0.80000000000001 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.