Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Paradajka s chrumkavou slaninou

Paradajka s chrumkavou slaninou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Paradajku umyjeme a rozkrojíme pozdĺžne na 3 časti. Na predjedlo použijeme dve krajné časti.
2
Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a časť dužiny nakrájame na plátky.
3
Tvrdý syr nakrájame na rezančeky.
4
Na panvici opražíme vajcia, ktoré mierne osolíme a okoreníme.
5
Na oleji orestujeme mierne solenú slaninu.
6
Na panvici s olejom krátko orestujeme nakrájané osolené rezančeky kuracieho prsia a pod pokrievkou ich dusíme 20 minút.
7
Medzi obe časti rajčiaka vložíme kúsky syra, na ne umiestnime avokádo so slaninou a vajcom.
8
Ozdobíme nasekanými kúskami listového šalátu a pokvapkáme chilli omáčkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

230
kcal

962
kJ

Makroživiny

059141823 10.18 g3.11 g19.42 g0.99 g B S T Vl
Bielkoviny:10.18 g
Sacharidy:3.11 g
Tuky:19.42 g
Vláknina:0.99 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
0.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.99
kcal

cholesterol
97.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.18 g) Sacharidy (3.11 g) Tuky (19.42 g) Vláknina (0.99 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.3 %) Sacharidy (5.6 %) Tuky (75.2 %) Vláknina (0.90000000000001 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.