Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mungo polievka

Mungo polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Fazule prepláchneme a namočíme do misky s vodou na 6 hodín.
2
Potom vodu zlejeme a znovu prepláchneme.
3
Vložíme do hrnca s vodou a bujónom.
4
Po 5 minútach varenia pridáme zemiaky nakrájané na kocky, ktoré umiestnime do sita.
5
Priklopíme pokrievkou a varíme na miernej teplote variť 25 minút.
6
Potom zemiaky cez sito prepasírujeme vareškou.
7
Olúpaný cesnak orestujeme na panvici s olejom dozlatista.
8
Krátko pred koncom varenia orestovaný cesnak aj s menším množstvom oleja vmiešame do polievky.
9
Polievku podávame s chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

559
kcal

2337
kJ

Makroživiny

021426485106 25.04 g88.2 g7.52 g18.93 g B S T Vl
Bielkoviny:25.04 g
Sacharidy:88.2 g
Tuky:7.52 g
Vláknina:18.93 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
33.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.93
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (25.04 g) Sacharidy (88.2 g) Tuky (7.52 g) Vláknina (18.93 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.1 %) Sacharidy (63.7 %) Tuky (11.7 %) Vláknina (6.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.