Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kuracia pečeň so zemiakovou kašou

Kuracia pečeň so zemiakovou kašou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava pečene: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
2
Pečeň nakrájame na kúsky.
3
Na panvici so masťou najprv podusíme cibuľku.
4
Po 5 minútach pridáme pečeň.
5
Za priebežného miešania sprudka osmažíme (1 minútu).
6
Potom stlmíme teplotu a pod pokrievkou necháme dusiť ďalšie 2 minúty.
7
Po odstavení panvice z platne osolíme a okoreníme.
8
Príprava kaše: Zemiaky olúpeme a nakrájame.
9
V hrnci s vodou varíme do zmäknutia.
10
Vodu scedíme a zemiaky osolíme.
11
Pridáme maslo, mlieko a všetko rozmixujeme.
12
Podávame so sterilizovaným hráškom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

492
kcal

2059
kJ

Makroživiny

0715223037 30.73 g28.82 g27.03 g5.31 g B S T Vl
Bielkoviny:30.73 g
Sacharidy:28.82 g
Tuky:27.03 g
Vláknina:5.31 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
7.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.9
kcal

cholesterol
784.2
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (30.73 g) Sacharidy (28.82 g) Tuky (27.03 g) Vláknina (5.31 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.5 %) Sacharidy (24 %) Tuky (48.4 %) Vláknina (2.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.