Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kuracia papriková polievka

Kuracia papriková polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
2
V hrnci s olejom ich dusíme do mäkka.
3
Kuracie stehno osolíme, okoreníme a posypeme karí a paprikou.
4
Vložíme ich na panvicu so zeleninou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia.
5
Nakoniec prilejeme vodu a krátko povaríme.
6
Príprava cestovín: Do hrnca s osolenou vodou vložíme cestoviny a varíme 10 minút.
7
Potom vodu zlejeme a cestoviny prepláchneme pod tečúcou vodou.
8
Podávame ozdobené nasekanou pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

575
kcal

2407
kJ

Makroživiny

01020293949 21.29 g29.98 g40.5 g2.81 g B S T Vl
Bielkoviny:21.29 g
Sacharidy:29.98 g
Tuky:40.5 g
Vláknina:2.81 g

Glykémia

index
20
kcal

nálož
6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.2
kcal

cholesterol
47
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (21.29 g) Sacharidy (29.98 g) Tuky (40.5 g) Vláknina (2.81 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.2 %) Sacharidy (21.4 %) Tuky (62.4 %) Vláknina (1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.