Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Krevety s koriandrovou salsou

Krevety s koriandrovou salsou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
Príprava salsy: Rozmixujeme lúpanú šalotku s cesnakom, koriandrom, soľou a šťavou z limetky.
2
Olúpané krevety umyjeme, osolíme a okoreníme.
3
Orestujeme na panvici s kokosovým olejom.
4
Po 3 minútach restovania prilejeme aromatickú salsu.
5
Zmes na panvici 2 minúty prehrejeme.
6
Potom krevety presunieme do servírovacej misky a položíme ich na teplé miesto.
7
Príprava šalátu: Mrkvy a cuketu olúpeme.
8
Pomocou škrabky z nich vytvoríme tenké rezančeky.
9
Potom ich pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme sezamovým semienkom.
10
Šalát premiešame.
11
Podávame spoločne s chrumkavými krevetami s koriandrovou salsou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

295
kcal

1235
kJ

Makroživiny

0612182430 24.95 g19.08 g11.45 g7.97 g B S T Vl
Bielkoviny:24.95 g
Sacharidy:19.08 g
Tuky:11.45 g
Vláknina:7.97 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.91
kcal

cholesterol
140
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (24.95 g) Sacharidy (19.08 g) Tuky (11.45 g) Vláknina (7.97 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (34.4 %) Sacharidy (26.3 %) Tuky (34 %) Vláknina (5.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.