Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Krémová šampiňónová polievka

Krémová šampiňónová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Šampiňóny nakrájame na plátky, ktoré krátko orestujeme na rozpustenom masle.
2
Do hrnca prisypeme zemiaky, zalejeme 0,5 litrom vody, pridáme bujón, korenie a soľ, a varíme do zmäknutia zemiakov.
3
Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
4
Nakoniec tanier dozdobíme kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

115
kcal

480
kJ

Makroživiny

0246810 2.45 g7.39 g7.95 g1.91 g B S T Vl
Bielkoviny:2.45 g
Sacharidy:7.39 g
Tuky:7.95 g
Vláknina:1.91 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
2.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
23.55
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (2.45 g) Sacharidy (7.39 g) Tuky (7.95 g) Vláknina (1.91 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.8 %) Sacharidy (26.5 %) Tuky (61.4 %) Vláknina (3.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.