Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Krémová kelová polievka

Krémová kelová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Amarant prepláchneme a necháme odkvapkať v jemnom sitku.
2
Vložíme ho do hrnca s vriacou vodou.
3
Pridáme bujón.
4
Medzitým umyjeme listy kelu a nadrobno ich nasekáme.
5
Potom na panvici s olejom orestujeme cibuľku s kelom.
6
Osolíme, okoreníme a pár minút podusíme.
7
Potom presunieme obsah panvice do hrnca s amarantom a varíme približne 15 minút.
8
Medzitým na panvici nasucho orestujeme na kúsky nakrájaný tempeh.
9
Do hrnca s polievkou pridáme mletú rascu, muškátový oriešok a petržlenovú vňať.
10
Všetko dohladka rozmixujeme.
11
Hladinu polievky zasypeme restovaným tempehom.
12
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

206
kcal

862
kJ

Makroživiny

048131721 10.16 g17.52 g8.86 g7.81 g B S T Vl
Bielkoviny:10.16 g
Sacharidy:17.52 g
Tuky:8.86 g
Vláknina:7.81 g

Glykémia

index
17
kcal

nálož
3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.47
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.16 g) Sacharidy (17.52 g) Tuky (8.86 g) Vláknina (7.81 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.1 %) Sacharidy (34.7 %) Tuky (37.8 %) Vláknina (7.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.