Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kalerábová polievka

Kalerábová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Na panvici s olejom orestujeme cibuľku.
2
Akonáhle cibuľa „zosklovatí“, pridáme na kocky nakrájaný kaleráb.
3
Krátko restujeme.
4
Zmes zalejeme zeleninovým bujónom.
5
V hrnci necháme variť približne 20 minút.
6
Medzitým v troške vody „rozmiešame“ múku.
7
Prilejeme do hrnca s polievkou a dôkladne premiešame.
8
Po zmäknutí kalerábu zložíme hrniec zo sporáka a pridáme miso pastu.
9
Celý obsah premixujeme.
10
Polievku podávame s nasekanými lístkami ligurčeka a plátkami chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

219
kcal

917
kJ

Makroživiny

0714212835 6.19 g29.57 g6.65 g8.19 g B S T Vl
Bielkoviny:6.19 g
Sacharidy:29.57 g
Tuky:6.65 g
Vláknina:8.19 g

Glykémia

index
34
kcal

nálož
10.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.3
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.19 g) Sacharidy (29.57 g) Tuky (6.65 g) Vláknina (8.19 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.5 %) Sacharidy (54.8 %) Tuky (26.5 %) Vláknina (7.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.