Kurzy ATAC

Múka ryžová celozrnná

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka ryžová celozrnná

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

380 kcal

Energia kJ

1588 kJ

Bielkoviny

6 g

Sacharidy

80.1 g

Tuky

1.4 g

Vláknina

3.5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6 g) Sacharidy (80.1 g) Tuky (1.4 g) Vláknina (3.5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (6.6 %) Sacharidy (88.2 %) Tuky (3.3 %) Vláknina (1.8 %)

Celozrnná ryžová múka sa vyrába rozomletím celých zŕn ryže (Oryza sativa).

Ryžová múka celozrnná a zdravie

Celozrnná ryžová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
-
v priebehu redukčných diét.
Je významným zdrojom radu vitamínov B komplexu.

Ryžová múka celozrnná v kuchyni

Celozrnná ryžová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.