Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
380 kcal
Energia kJ
1588 kJ
Bielkoviny
6 g
Sacharidy
80.1 g
Tuky
1.4 g
Vláknina
3.5 g
Celozrnná ryžová múka sa vyrába rozomletím celých zŕn ryže (Oryza sativa).
Celozrnná ryžová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Je významným zdrojom radu vitamínov B komplexu.
Celozrnná ryžová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>