Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Jahňacia polievka

Jahňacia polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
2
Orestujeme v hrnci so slnečnicovým olejom.
3
Jahňacie mäso, papriku, zemiakov a cesnak nakrájame na kúsky, mrkvu na kolieska.
4
Nakrájané mäso so zeleninou vložíme do hrnca s cibuľou a restujeme ďalších 7 minút.
5
Potom pridáme vodu, soľ a korenie a varíme približne 60 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

210
kcal

879
kJ

Makroživiny

03691215 11.97 g10.75 g12.8 g2.04 g B S T Vl
Bielkoviny:11.97 g
Sacharidy:10.75 g
Tuky:12.8 g
Vláknina:2.04 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
2.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.15
kcal

cholesterol
39
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (11.97 g) Sacharidy (10.75 g) Tuky (12.8 g) Vláknina (2.04 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.4 %) Sacharidy (21 %) Tuky (53.8 %) Vláknina (1.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.