Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pšeno gule

Pšeno gule

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Pšeno nasypeme do sitka a niekoľkokrát sparíme vriacou vodou.
2
Potom nasypeme do hrnca s ryžovým mliekom a varíme zhruba 20 minút.
3
Akonáhle vznikne hustá kaša, osladíme ju medom.
4
Pridáme štipku kardamómu a premiešame.
5
Pomocou naberačky na zmrzlinu z pšenov vytvoríme gule.
6
Podávame s plátkami čerstvých jahôd a posypané nasekanými mandľami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

597
kcal

2498
kJ

Makroživiny

0305080100130 13.05 g102.09 g12.75 g10.86 g B S T Vl
Bielkoviny:13.05 g
Sacharidy:102.09 g
Tuky:12.75 g
Vláknina:10.86 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
37.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.02
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (13.05 g) Sacharidy (102.09 g) Tuky (12.75 g) Vláknina (10.86 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.8 %) Sacharidy (69.1 %) Tuky (18.6 %) Vláknina (3.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.