Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Jablkový závin bez cukru

Jablkový závin bez cukru

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
V mise zmiešame tvaroh, maslo, múku, vajcia a soľ.
2
Ručne vypracujeme cesto.
3
Necháme 20 minút odležať v chladničke.
4
Medzitým nahrubo nastrúhame nelúpané jablká.
5
Zmiešame ich so škoricou a hrozienkami.
6
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, z ktorých rozvaľkáme obdĺžnikové pláty.
7
Tie umiestnime na plech s papierom na pečenie s menším množstvom nasypanej múky.
8
Na uválené cesto rozložíme jablká zmiešané so škoricou.
9
Preložíme okraje cesta centimeter cez seba, spojíme a závin preklopíme.
10
Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom.
11
Vložíme do rúry vyhriatej na 180º a pečieme 25 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

185
kcal

773
kJ

Makroživiny

0612182430 4.74 g25.3 g6.05 g5.08 g B S T Vl
Bielkoviny:4.74 g
Sacharidy:25.3 g
Tuky:6.05 g
Vláknina:5.08 g

Glykémia

index
44
kcal

nálož
11.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.24
kcal

cholesterol
51.35
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.74 g) Sacharidy (25.3 g) Tuky (6.05 g) Vláknina (5.08 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.4 %) Sacharidy (55.6 %) Tuky (28.6 %) Vláknina (5.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.