Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hummus s kelom a pečeným cesnakom

Hummus s kelom a pečeným cesnakom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
Cícer namočíme do vody na 6-10 hodín.
2
Potom ju prepláchneme vo vode a v nakličovacej miske necháme naklíčiť.
3
V hrnci s nesolenou vodou uvaríme do mäkka (40 minút).
4
Cesnakové strúčiky jednotlivo zabalíme do alobalu.
5
Vložíme ich do rúry predhriatej na 180 °C.
6
Pečieme 20 minút.
7
Medzitým umyjeme kelový list a sparíme ho horúcou vodou.
8
Potom ho osušíme a nakrájame na malé kúsky.
9
Do mixovacej nádoby vložíme varený cícer, ťahuni, šťavu z citróna, rímsku rascu a soľ.
10
Upečený cesnak vytiahneme z rúry, rozbalíme ho z alobalu a každý strúčik olúpeme.
11
Potom ich vložíme do nádoby k ostatným ingredienciám.
12
Pridáme nakrájaný kelový list a vodu.
13
Všetko rozmixujeme do podoby krémovej pasty.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

438
kcal

1831
kJ

Makroživiny

0918263544 24.01 g35.57 g13.98 g36.7 g B S T Vl
Bielkoviny:24.01 g
Sacharidy:35.57 g
Tuky:13.98 g
Vláknina:36.7 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
8.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (24.01 g) Sacharidy (35.57 g) Tuky (13.98 g) Vláknina (36.7 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.4 %) Sacharidy (33.2 %) Tuky (28.1 %) Vláknina (16.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.