Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme v hrnci na rozpálenom oleji dozlatista.
2
Potom pridáme nakrájaný zemiak, zalejeme vývarom a cca 10 minút varíme.
3
Pridáme hrášok a varíme ešte 3 minúty.
4
Potom hrniec odstavíme, prisypeme časť mäty, dochutíme soľou, korením a smotanou, a všetko rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
5
Na tanieri dozdobíme zvyšnými lístkami mäty.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

273
kcal

1142
kJ

Makroživiny

0613192632 9.34 g26.92 g11.76 g10.97 g B S T Vl
Bielkoviny:9.34 g
Sacharidy:26.92 g
Tuky:11.76 g
Vláknina:10.97 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
7.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.5
kcal

cholesterol
20
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (9.34 g) Sacharidy (26.92 g) Tuky (11.76 g) Vláknina (10.97 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14 %) Sacharidy (40.3 %) Tuky (37.9 %) Vláknina (7.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.