Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hokaido nátierka

Hokaido nátierka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Fazule prepláchneme a v miske s vodou namáčame 8 hodín.
2
Potom ich scedíme a v hrnci s vodou varíme na miernom plameni 90 minút.
3
Medzitým rozkrojíme tekvicu, vyberieme z nej vláknitý stred so semienkami a nakrájame na kúsky.
4
V neosolenej vode varíme 20 minút.
5
Potom tekvicu scedíme a presunieme do mixovacej nádoby
6
Pridáme uvarené fazule, lahôdkové droždie, sójovú omáčku, olej, mletú i pálivú papriku a korenie.
7
Zmes rozmixujeme do krémovej nátierky.
8
Doplníme o nadrobno nasekané tekvicové semienka a lístky rukoly.
9
Nátierku podávame s plátkami chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

612
kcal

2560
kJ

Makroživiny

020406181101 29.16 g84.14 g12.85 g21.47 g B S T Vl
Bielkoviny:29.16 g
Sacharidy:84.14 g
Tuky:12.85 g
Vláknina:21.47 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
26.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (29.16 g) Sacharidy (84.14 g) Tuky (12.85 g) Vláknina (21.47 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (19.3 %) Sacharidy (55.6 %) Tuky (18.3 %) Vláknina (6.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.