Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Grécka omeleta

Grécka omeleta

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame.
2
Na panvici s olejom ju necháme zosklovatieť.
3
Potom pridáme na kúsky nakrájanú papriku, paradajku a olivy.
4
Podlejeme menším množstvom vody a 5 až 7 minút dusíme.
5
Medzitým rozšľaháme vajcia s bielkami, soľou a korením.
6
Akonáhle sa voda z panvice vyparí, vlejeme vaječnú zmes.
7
V okamihu, keď sa omeleta zacelí, posypeme jej povrch feta syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
8
Omeletu podávame s plátkami šalátovej uhorky a kváskovým pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

415
kcal

1736
kJ

Makroživiny

0714222936 22.04 g29.86 g21.25 g8.02 g B S T Vl
Bielkoviny:22.04 g
Sacharidy:29.86 g
Tuky:21.25 g
Vláknina:8.02 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
7.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.69
kcal

cholesterol
212
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.04 g) Sacharidy (29.86 g) Tuky (21.25 g) Vláknina (8.02 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.7 %) Sacharidy (29.4 %) Tuky (45.1 %) Vláknina (3.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.