Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Brownies z batátov

Brownies z batátov

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Batáty olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
2
V nesolenej vode ich varíme 20 minút.
3
Potom ich scedíme a vložíme do misy.
4
Pridáme mandľové mlieko, vajcia, olej a sirup.
5
Celú zmes premixujeme.
6
Prisypeme kakao, múku a mletú vanilku.
7
Všetko miešame do chvíle, kedy vznikne vláčne (trochu tekutejšie) cesto.
8
Pridáme čokoládu nakrájanú na drobné kúsky.
9
Prisypeme kypriaci prášok.
10
Tortovú formu vymažeme olejom.
11
Vlejeme do nej cesto a vložíme ju do rúry predhriatej na 180 stupňov.
12
Brownies pečieme 45 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

189
kcal

793
kJ

Makroživiny

0612172329 4.6 g24.26 g7.38 g3.78 g B S T Vl
Bielkoviny:4.6 g
Sacharidy:24.26 g
Tuky:7.38 g
Vláknina:3.78 g

Glykémia

index
45
kcal

nálož
11
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.15
kcal

cholesterol
37.15
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.6 g) Sacharidy (24.26 g) Tuky (7.38 g) Vláknina (3.78 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.9 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (34.1 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.