Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Batátový krém

Batátový krém

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na kúsky.
2
V hrnci s olejom ich podusíme 8 minút.
3
Olúpeme a na kocky nakrájame batát.
4
Vložíme ich do hrnca k dusenej zelenine.
5
Zmes zalejeme vriacou vodou.
6
Pridáme bujón a mletú papriku.
7
Po 15 minútach varenia polievku obohatíme o lahôdkové droždie.
8
Zjemníme ju mandľovým mliekom.
9
Varíme ďalšie 2 minúty.
10
Hrniec odstavíme zo sporáka a jeho obsah do hladka rozmixujeme.
11
Krém ozdobíme čerstvou pažítkou a posypeme údenou paprikou.
12
Podávame s chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

301
kcal

1259
kJ

Makroživiny

01123344657 7.77 g47.38 g7.01 g8.68 g B S T Vl
Bielkoviny:7.77 g
Sacharidy:47.38 g
Tuky:7.01 g
Vláknina:8.68 g

Glykémia

index
45
kcal

nálož
21.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.97
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.77 g) Sacharidy (47.38 g) Tuky (7.01 g) Vláknina (8.68 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.4 %) Sacharidy (63.7 %) Tuky (20.3 %) Vláknina (5.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.