Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bábovka bez cukru

Bábovka bez cukru

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Kvások vyrobíme zmiešaním menšieho množstva múky s vodou.
2
Pri izbovej teplote necháme pomaly kvasiť.
3
Pripravený kvások zmiešame s vlažnou vodou, mandľovým mliekom, medom, vajcom, hrozienkami a múkou.
4
Akonáhle sa v zmesi objavia bublinky, pridáme rozpustené maslo a chvíľu miešame.
5
Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme nastrúhanými plátkami mandlí.
6
Do nej nalejeme väčšinu nachystanéjo cesta.
7
Menšie množstvo cesta odložíme a primiešame doň kakao.
8
Premiešame a opatrne nalejeme na cesto v bábovkovej forme.
9
Potom formu prikryjeme utierkou.
10
Cesto necháme kysnúť na teplejšom mieste.
11
Akonáhle cesto nakysne do potrebného objemu, vložíme formu do rúry s teplotou 180 – 190 ºC.
12
S priebežnými kontrolami pečieme 45 minút.
13
Bábovku necháme vychladnúť a potom niekoľko hodín odležať.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

269
kcal

1128
kJ

Makroživiny

01019293848 7.01 g40.38 g7.89 g4.48 g B S T Vl
Bielkoviny:7.01 g
Sacharidy:40.38 g
Tuky:7.89 g
Vláknina:4.48 g

Glykémia

index
60
kcal

nálož
24.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.01
kcal

cholesterol
18.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.01 g) Sacharidy (40.38 g) Tuky (7.89 g) Vláknina (4.48 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.5 %) Sacharidy (60.7 %) Tuky (25.5 %) Vláknina (3.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.