Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Adzuki palacinky

Adzuki palacinky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava adzuki: Fazule namočíme na 12 hodín do vody.
2
Nakrájame mrkvu a petržlen.
3
Fazule uvaríme v nesolenej vode spoločne s mrkvou a petržlenom (30 minút).
4
Ku koncu varenia pridáme sladkú papriku, balzamikový ocot a sójovú omáčku.
5
Akonáhle sú fazule mäkké, odstavíme ich z platne.
6
Rozvarenú zeleninu s trochou šťavy z fazúľ rozmixujeme na kašu, ktorú späť zamiešame do fazúľ.
7
Príprava palaciniek: Zmiešame fazuľovú a ražnú múku.
8
Pridáme konopné mlieko a sirup.
9
Zmes rozmiešame do tekutého cesta.
10
Necháme 10 minút odstáť.
11
Na panvici s olejom vyprážame palacinky.
12
Teplé palacinky vyplníme fazuľami adzuki.
13
Ozdobíme strúhanou červenou paprikou a sušenými paradajkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

357
kcal

1492
kJ

Makroživiny

01122344556 12.8 g46.72 g10.88 g10.33 g B S T Vl
Bielkoviny:12.8 g
Sacharidy:46.72 g
Tuky:10.88 g
Vláknina:10.33 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
12.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.52
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.8 g) Sacharidy (46.72 g) Tuky (10.88 g) Vláknina (10.33 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.6 %) Sacharidy (53.2 %) Tuky (26.7 %) Vláknina (5.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.