Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Keď sa koreňová zelenina na oleji pečie v rúre, je to vhodné? Je rozdiel v zachovaní látok v porovnaní napríklad s klasickým dusením koreňovej zeleniny na oleji v hrnci na sporáku? Čo odporúčate?
Príprava zeleniny na oleji je v poriadku do okamihu, keď olej prepálite. Je preto potrebné mať pod kontrolou teplotu pri pečení, restovaní či smažení. Pri použití vody namiesto tuku sa väčšinou nastavuje nižšia teplota, u surovín tak vzniká menší podiel niektorých nežiaducich látok (napr. akrylamidy).
Témy: Chudnutie Koreňová zelenina Olej
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.