Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Keď sa koreňová zelenina na oleji pečie v rúre, je to vhodné? Je rozdiel v zachovaní látok v porovnaní napríklad s klasickým dusením koreňovej zeleniny na oleji v hrnci na sporáku? Čo odporúčate?

Príprava zeleniny na oleji je v poriadku do okamihu, keď olej prepálite. Je preto potrebné mať pod kontrolou teplotu pri pečení, restovaní či smažení. Pri použití vody namiesto tuku sa väčšinou nastavuje nižšia teplota, u surovín tak vzniká menší podiel niektorých nežiaducich látok (napr. akrylamidy).

Témy:  Chudnutie   Koreňová zelenina   Olej 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi