Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Príprava zeleniny na oleji je v poriadku do okamihu, keď olej prepálite. Je preto potrebné mať pod kontrolou teplotu pri pečení, restovaní či smažení. Pri použití vody namiesto tuku sa väčšinou nastavuje nižšia teplota, u surovín tak vzniká menší podiel niektorých nežiaducich látok (napr. akrylamidy).
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.