Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
prosím, ako nazeráte na škroby v detskej strave? V kupovaných príkrmoch sa nachádza často kukuričný škrob. Mali by sme sa mu úplne vyhýbať? Je "lepšou" alternatívou tapiokový škrob?

Škroby sa v príkrmoch používajú primárne ako zahusťovadlo. Nie je nevyhnutné sa im vyhýbať, pre zdravých jedincov sú bezpečné, navyšujú ale kalorickú a glykemickú hodnotu potraviny. Pokiaľ nájdete príkrm zložený zo surovín, ktorých kvalita zodpovedá vašim predstavám, a navyše bez pridaného škrobu, vždy sa bude jednať o výhodnejšiu voľbu.

Témy:  Tapiokový škrob   Škroby   Kukuričný škrob 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi