Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
prosím, ako nazeráte na škroby v detskej strave? V kupovaných príkrmoch sa nachádza často kukuričný škrob. Mali by sme sa mu úplne vyhýbať? Je "lepšou" alternatívou tapiokový škrob?
Škroby sa v príkrmoch používajú primárne ako zahusťovadlo. Nie je nevyhnutné sa im vyhýbať, pre zdravých jedincov sú bezpečné, navyšujú ale kalorickú a glykemickú hodnotu potraviny. Pokiaľ nájdete príkrm zložený zo surovín, ktorých kvalita zodpovedá vašim predstavám, a navyše bez pridaného škrobu, vždy sa bude jednať o výhodnejšiu voľbu.
Témy: Tapiokový škrob Škroby Kukuričný škrob
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.