Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň pane Jelínek,
nachádza sa inulín v cibuli a cesnaku v surovom stave alebo aj po tepelnej úprave?
Ak v oboch stavoch, aké sú straty po tepelnej úprave?

Inulín je rozpustnou frakciou vlákniny v cibuli aj cesnaku, a to v celkom významnom množstve. Tepelná úprava nemá na jeho podiel v potravine vplyv, faktom ale je, že z praktického hľadiska sme schopní prijať jeho väčšie množstvo v tepelne upravenom cesnaku aj cibuli, než v surovom stave.

Témy:  Inulín   Cibuľa   Cesnak 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi