Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Táto zelená časť obsahuje celý rad prospešných mikroživín, je kontraproduktívne ju vyhadzovať. Jediný „problém“, ktorý môže nastať, je odlišná chuť a vôňa – je ale samozrejme na zváženú, či má zmysel uvažovať týmto smerom a snažiť sa takto znižovať nutričnú hodnotu potravín.
Inulín je rozpustnou frakciou vlákniny v cibuli aj cesnaku, a to v celkom významnom množstve. Tepelná úprava nemá na jeho podiel v potravine vplyv, faktom ale je, že z praktického hľadiska sme schopní prijať jeho väčšie množstvo v tepelne upravenom cesnaku aj cibuli, než v surovom stave.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.